Brouwcursus

Tweedaagse Bier brouw cursus €119,00

Altijd al een eigen bier willen brouwen? Dan hebt u nu de gelegenheid om in onze brouwerij uw eigen biertje te brouwen.

Brouw uw eigen biertje (+- 10 liter) in een automatische brouwketel in onze brouwerij Le Bascule te Steenbergen.

Met 6 brouwketels op een rij kan u zelf met 5 andere collega brouwers aan de slag.
U ontdekt het brouwproces vanaf het schroten van de mout tot het afvullen in de fles.

De brouwontdekking wordt op zaterdag gehouden en begint om 09:00 uur, uiterlijk 19:00 uur bent u klaar.

14 dagen later volgt dan het bier bottelen op zaterdag. Dit begint om 13:30 uur en duurt tot uiterlijk 19:00 uur.
U gaat huiswaarts met uw eigen gebrouwen bier; dit plaatst u thuis op een warme plaats voor de hergisting op fles. Na 20 dagen: proost.

Kunt u niet komen bottelen de tweede zaterdag? Geen probleem dan bottelen wij uw bier en kan u het later ophalen. Zorg dat u een kratje meeneemt voor vervoer van het bier.

De kosten voor de brouw ontdekking zijn €119,00 p.p inclusief lunch: broodjes met soep, koffie / thee.
Wij hebben 6 brouwplaatsen beschikbaar. Voor €14,50 extra (lunch en drankjes) kunt u een gast meenemen die niet brouwt maar graag met u meekijkt.

De brouwcursus kost €119,00 per 1 januari 2024. Cursussen welke reeds tegen het oude tarief gereserveerd zijn blijven voor de oude prijs staan.

 

Programma dag 1, aanvang 09:00 uur

Ontvangst met koffie/thee
Uitleg apparatuur en beschrijving van de ingrediënten
Uitleg van de automatische brouwketel
Begin van het brouwen, schroten, storten en het maischen

Lekker bezig mannen!

Filteren van de wort, spoelen

Lunch: betreft 3 zachte broodjes ham, kaas, salade en verse huisgemaakte soep pp in een lunch box, op tafel melk en jus d’orange en koffie/thee

Heeft u aangepaste dieetwensen laat ons dat dan tijdig weten!

Na de lunch het koken van de wort

Koken van de wort en toevoegen van de hop met als laatste het terug koelen
Overhevelen van de afgekoelde wort naar gistvat met gist toevoeging
Gistvat afsluiten en schoonmaken van de brouwketel
Afsluiting met een biertje/fris 17:00 uur

18:45 laatste ronde,  19:00 einde dag 1

 

Programma dag 2, aanvang 13:30 uur

Ontvangst met koffie/thee
Spoelen van de bierflesjes

Toevoegen van de bottelsuiker
Afvullen van de flesjes en kroonkurk plaatsen
Vullen van uw zelf meegebrachte krat met de flessen bier
Schoonmaken van de gisttank
Afsluiting met een biertje/fris

18:45 laatste ronde,  19:00 einde dag 2

Informatie verschillende recepten bier
4 granen blond 5,5%
Triple blond 8%
Witbier 6%
Abdijbier donker 8%
Ipa blond 6%

Uit bovenstaande bieren kan u kiezen en hoeft dit niet van tevoren op te geven; deze kan u zo op de brouwdag uit het rek nemen.

Kijk in de agenda of uw gewenste datum nog beschikbaar is. Via het mailadres op het contactformulier kunt u de datum en het aantal brouwers of gasten doorgeven.

Het Reglement:
Het is niet toegestaan om op slippers de brouwzaal te betreden, dit in verband met verbranden. Er wordt met kokende vloeistoffen gewerkt.

Er zijn brouw handschoenen aanwezig voor tijdens het brouwproces en deze dienen dan ook gebruikt te worden.

Een brouwschort ter bescherming van de kleding is aanwezig.

Een tip is om een leeg bierkratje mee te nemen. Dit is handig om uw eigen gebrouwen bier in naar huis te vervoeren. Onze flesjes zijn zonder statiegeld en derhalve bestemd voor de glasbak of hergebruik. In dat geval na uitschenken direct spoelen om vastzittende aanslag te voorkomen.

Ook aanbevolen is een BOB voor als u aan het einde van de brouwdag een biertje wilt proeven, maar ook alcohol vrij bier is aanwezig.
Door te boeken geeft u aan dat u het reglement hebt gelezen.

Met het veranderen van de seizoenen kan er voor de liefhebbers ook een seizoenbier worden gebrouwen; kerstbier of een lentebock en ook een herfstbock.

Wij wensen u een fijne brouwdag toe,

Peter en Els